FA | EN
blog post image

مراحل کاشتنی های دندانی

ایمپلنت‌های دندان به عنوان راه حلی جدید و قطعی برای تمامی افرادی هستند که مشکلات جدی دندانی دارند و از حدود ۵۰ سال، از دهه ۱۹۷۰ به عنوان جایگزینی برای دندان مصنوعی یا بریج برای جایگزینی دندان های ناسالم یا از دست رفته که امکان ترمیم آنها وجود ندارد محبوبیت پیدا کردند. هنگامی که یک بیمار به اندازه کافی استخوان سالم در فک برای قرار دادن ایمپلنت (که ممکن است برای ایجاد آن نیاز به جراحی داشته باشد) داشته باشد، یک ایمپلنت می تواند همانند دیگر دندان های اصلی فرد راحت، کاربردی و طبیعی به نظر برسد.

ایمپلنت‌های دندان یک پیچ کوچک از جنس تیتانیوم یا آلیاژ تیتانیوم بوده که دندانپزشک آن را در استخوان فک قرار داده و به عنوان بخش اول برای نگه داشتن روکش دندانی به عنوام مرحله بعدی در فک عمل می کند. اگر استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنت و ترمیم نقاط اطراف در مدت زمان درمان وجود نداشته باشد، به پیوند استخوان نیاز خواهید داشت دندانپزشک شما باید پیوند استخوان را انجام دهد، در حقیقت استخوان از جای دیگری در بدن شما برداشت می‌شود و در جایی که لازم است اضافه می‌شود. گزینه های مصنوعی و طبیعی استخوان اهداکننده نیز وجود دارد. مشکل کمبود استخوان در اطراف ایمپلنت می تواند به دلیل افزایش سن، بیماری لثه، آسیب یا علل دیگر باشد. تاج و یا روکش دندان نیز عموما از جنس زیرکونیا که یک ماده سرامیکی سخت سفید است و به دلیل خواص مکانیکی، زیست سازگاری و همچنین حفظ زیبایی در مدت طولانی محبوبیت یافته است.

استفاده از ایمپلنت های دندانی برای کودکانی که ساختار استخوانی صورت آنها هنوز در حال رشد است، همچنین در افراد سیگاری و افرادی که داروهای غیرفعال کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند و اینکه یا به تازگی تحت پرتودرمانی سر یا گردن قرار گرفته‌اند، دیابت کنترل‌نشده‌ای دارند، کمتر قابل انجام است.

اگر همه شرایط ایده آل باشد، امکان کاشت ایمپلنت بلافاصله پس از کشیدن دندان غیرقابل ترمیم وجود دارد. اما در بیشتر موارد، بیماران باید انتظار داشته باشند که فرآیند دریافت ایمپلنت‌های دندانی ممکن است یک سال طول بکشد، زیرا شامل چندین روش می‌شود و شما باید قبل از حرکت به روش بعدی، از هر یک بهبود پیدا کنید.

یکی از پیشرفت های بزرگ از روزهای اولیه ایمپلنت های دندانی، استفاده از تصویربرداری سه بعدی با استفاده از سی تی اسکن است، البته از روشهای مختلفی که امروزه با پیشرفت علم می توان به عنوان سریع ترین راه از آن نام برد. دستگاه‌های CAD/CAM هستند. عدم تکیه پزشک به اشعه ایکس دو بعدی به او کمک می کند تا سلامت دندان شما را بهتر ارزیابی کند، این دستگاه‌ها به راحتی می‌توانند یک راه جایگزین برای تصویربرداری معمولی باشند و تمامی نواقص را با جزئیات بیشتر معین کنند.

مراحل جراحی ایمپلنت دندان به این صورت است :

پس از بهبودی از فرایند جراحی برداشتن دندان و یا دندان‌های آسیب دیده، دندانپزشک شما استخوان فک را سوراخ کرده و ایمپلنت را در جای خود قرار می دهد. این مرحله نیز مستلزم یک دوره بهبودی پس از آن است. ایمپلنت اساساً یک ریشه دندان مصنوعی است، بنابراین باید مانند دندان طبیعی به عمق استخوان چسبانده شود. همانطور که از کاشت بهبود پیدا می کنید و استخوان در اطراف ایمپلنت جدید رشد می کند طبیعتا از یک پروتز متحرک موقت برای پوشاندن شکافی که دندان اصلی شما خارج شده است استفاده می‌شود.

پس از دو یا سه ماه، زمانی که استخوان کافی برای تثبیت رشد کرد، قسمتی از ایمپلنت که تاج را در جای خود نگه می دارد سپس اباتمنت قرارگرفته و ناحیه لثه در اطراف لبه های آن بسته می شود. در این مرحله، لثه باید بهبود یابد که این فرایند ممکن است چهار تا شش هفته به طول بیانجامد.

در مرحله آخر تاج در جای خود قرار می گیرد. تاج شما به صورت سفارشی ساخته می شود تا با رنگ، شکل و اندازه دندان های دیگر شما مطابقت داشته باشد. این کار با ساخت قالب یا قالب های دیجیتالی از دندان ها و فک موجود با دستگاه های با دقت بالا انجام می شود. امروزه به سبب رشد فرایند ‌های ساخت افزایشی و دستگاه های آن می‌توان به راحتی و در مدت زمان کمتر تاج دندان و یا پیچ های ایمپلنت را پرینت کرد تا در مدت کوتاه‌تر با دقت بیشتر بتوان به خروجی نهایی دست یافت. با این روشها می‌توان جایگزین مناسبی برای ریخته‌گری با سانترفیوژ و همچنین هدر رفت مواد پیدا کرد.